Апарат за борба против глодари

За површина од 100-120 m2

Мала потрошувачка на струја (7 W)

Првични резултати од поставување по 7-10 дена

SKU: 20011 Категорија Ознака:

Електричниот уред за борба со глодачите емитува електро – магнетни импулси, кои дејствуваат на органите за слух и нервниот систем на глодачите. Со тоа им се нарушувааат виталните функции што предизвикува паника кај нив. Глодарите престануваат да се хранат и размножуваат, и постепено ја напуштаат заштитената површина. Видот и времетраењето на импулсите постојано се менува, со цел да се избегне евентуалното навикнување на глодачите на истите. Уредот значително го намалува присуството како на глодари, така и на други штетници: лебарки, мравки и сл. Ефективната површина која може да се заштитува со еден уред е од 100 до 120 м2, а истиот за напојување користи стандардна струја со напон од 220V.
Првичниот резултат се воочува по истекот на 7 до 10 дена од поставување на уредот. Пред истекот на тој период веројатно ќе забележите зголемена активност на глодарите. Тоа е нормално – под влијание на електромагнетното поле ги напуштаат засолништата, а по некое време ја напуштаат и целата заштитена површина. Користењето на дополнителни средства (замки, стапици и сл.) допринесува за постигнување
на уште подобар ефект. Уредот не влијае врз домашните миленици, со исклучок на хрчаци и морски прасиња.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Апарат за борба против глодари”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.