Бокал Luna со променлив филтер Classic

Наједноставното решение за чиста и здрава вода!

SKU: 2350-- Категории , Ознаки: ,

Бокалoт за прочистување вода Dafi Luna со променлив филтер Unimax eфикасно ја филтрира водата и ја прочистува од: - хлор и хлорни соединенија - тешки и радиоактивни материјали - нефтопродукти - непријатен мирис - пестициди и токсини - бигор и висока тврдост на водата - песок, рѓа, глина и механички нечистотии

Бокалот има уникатен филтрирачки елемент со сложен систем за филтрирање на вода кој се состои од неколку етапи:

• Претходна механичка филтрација;

• Полиамидна мрежа – за чистење од фини честици, бигор, масла;

• Регуларно чистење: специјално одбрани високоактивни компненти врз основа на јоноизменувачки смоли и активен јаглен, обработен со сребрени јони, ефикасно ги отстрануваат хемиските нечистотии. Активниот јаглен има природно потекло и се добива со контролирано горење на специјално дрво. Благодарение на силно развиената внатрешна површина, активниот јаглен ефикасно задржува голема количина на штетни материи и нечистотии од водата- хлор, тешки метали, органски соединенија, поливинилхлорид и многу други. Активниот јаглен е обработен со бактерицидно сребро коешто не дозволува развивање на патогени микроорганизми во веќе обработената вода. Јоноизменувачката смола ја редуцира тврдоста на водата и јоните на тешките и радиоактивни метали (олово, кадмиум, никел, жива и др.). Го спречува создавањето на бигор, ја намалува нејзината тврдост и ја прави водата питка.

• Финална филтрација – повторно механичко прочистување коешто ги задржува фините честици од филтрирачките компонентии и гарантира чиста, свежа и вкусна вода.

Бокалот Dafi поседува низа меѓународни сертификати и награди кои се доказ за неговиот врвен квалитет.

Волумен на бокалот: 3,3 l

Капацитет на променливиот филтер: за филтрирање до 150 l вода.

Материјал:   Медицинска пластика.

Начин на употреба: Убаво измијте ги посебните елементи на бокалот. Ставете го променливиот филтер. Задолжително истурете ги првите две води прочистена вода. Во првите филтрирани литри вода можно е да се појави количество на јагленов прав. Може да се мие во машина за миење садови.

Бокалот е достапен во следните бои: минт (7), светло сива (8), светло плава (9)

Дополнителни информации

Боја

антрацит црна, бела, портокалова, резеда, Сина

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “ Бокал Luna со променлив филтер Classic”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.