Променлив филтер Classic Acqua Balance pH+

Се грижи за балансирање на pH вредноста на Вашето тело!

За да ги задоволи современите потреби на своите клиенти компанијата Dafi создаде нов филтер за вода Dafi Aqua balance pH+. Овие филтри имаат уникатно дејство: ја алкализираат водата од чешма преку специјални керамички мембрани. Дополнително филтрите имаат можност да ги намалат штетните примеси во водата од чешма. Предност на филтерот Classic Aqua balancе pH+: Алкализација Модерниот начин на исхрана се базира на производи кои што ја прават pH вредноста на организмот кисела. Во таа категорија на производи влегуваат: месото и месните производи, белиот шеќер, кафето, алкохолот, лебот, десертите, јајцата, газираните пијалоци и сл. Списокот на производи кои што го алкализираат организмот содржи во најголем дел свежо овошје и зеленчук и по можност негазирана минерална вода (но не сите видови на вода) итн. Затоа е јасно дека одржувањето на нормален ацидо-алкален баланс со вообичаениот начин на исхрана претставува тешка задача. Недостатокот на алкални супстанци ја зголемува ацидноста на телото и ја намалува алкалноста на крвта. Тогаш телото се обидува да ја исфрли генерираната киселост преку урината, потта и дишењето за да ја неутрализира. Конзумирањето на дневната препорачана количина течности (околу 1,5 до 2 l.) во вид на филтрирана алкална вода помага за неутрализирање на киселоста во крвта. Антиоксидација Алкалната вода треба да се употребува при појава на сезонските болести како грип, настинки и бронхитиси, т.е кај сите болести кои што се предизвикани од зголемување на киселоста во организмот. Алкалната вода делува како антиоксидант (исто како и другите антиоксиданти- витамините C и Е и бета- каротинот) затоа што е богата со слободни електрони. Алкалната вода помага при превенција на: срцеви заболувања, намален имунитет и многу други заболувања кои што се предизвикани од киселост на организмот. Оваа вода го помага исфрлањето на токсините од организмот и на тој начин го одржува здрав. Алкалната вода често се препорачува за луѓе со дијабетис и висок крвен притисок. Филтрирање Филтрирачките слоеви содржат активен јаглен кој што има моќ да ги апсорбира хемиските компоненти кои што може да ги содржи водата од чешма особено хлор и неои тешки метали. Структурирање Филтeрот Classic Aqua balnce pH + ја алкализира водата и ја менува нејзината структура така што честичките формираат помали структури. На тој начин водата многу подобро се апсорбира од дигестивниот тракт. Променливиот филтер Classic Acqua Balance pH+ за бокал за прочистување вода Dafi Atria eфикасно ја филтрира и алкализира водата и ја прочистува од: - хлор и хлорни соединенија - тешки и радиоактивни материјали - нефтопродукти - непријатен мирис - пестициди и токсини - бигор и висока тврдост на водата - песок, рѓа, глина и механички нечистотии Капацитет на променливиот филтер: за филтрирање до 150 l вода. Начин на употреба: Променете го стариот филтер и ставете го новиот филтер. Задолжително истурете ги првите две води прочистена вода. Во првите филтрирани литри вода можно е да се појави количество на јагленов прав. Може да се мие во машина за миење садови.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “ Променлив филтер Classic Acqua Balance pH+”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.