Јонизатор на воздух Sistema Aeroion

Го активира кислородот на воздухот кој го дишеме!

SKU: 20101 Категории , Ознака:

Јонизаторот на воздух  Sistema “AEROION” е електричен уред за јонизација на воздухот кој што помага за намалување на концентрацијата на прав, чад од цигари, бактерии, спори и полен во воздухот. Ја компензира намалената концентрација на негативни јони при работата на телевизори, компјутери, клима уреди, уреди за греење и др.

Ефекти од употреба на јонизаторот:

- го намалува нивото на токсични материи во воздухот,

- влијае врз нормализирање на крвниот притисок,

- го намалува ризикот од тромбоза,

- го подобрува сонот и го ублажува уморот,

- го елиминира стресот и влијае врз зголемување на работоспособноста,

- го подобрува имунитетот,

- го подобрува квалитетот на воздухот и го забавува процесот на стареење.

Помага при проблеми со дишните патишта, особено е добар за превенција од грип и други масовни инфекции кои се пренесуваат по воздушен пат. Јонизаторот може да се употребува континуирано или  повремено по желба на корисникот.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 Напојување – 220 V / 50 Hz.

Номинална моќност – 4 W.

Концентрација на негативни јони во воздухот на растојание од 1 метар од јонизаторот - од 1.104 до 5.104 јони /cm3.

Концентрација на озон генериран од јонизаторот– помалку од 0,0025 mg / m3  ( ПДК – 0,16 mg / m3 ).

Максимален обем на ефикасно јонизирање – 30 m2/ до 85 m3 /.

Дијапазон на работна температура– од 5 до 35 0С

Режими на работа – континуиран и повремен.

Маса,kg– 0,250.

Класа на заштита – II

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Јонизатор на воздух Sistema Aeroion”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.