Bamboo Premium бамбусова крпа за садови и кујна

Блескаво чисти садови и кујна без штетни хемикалии!

Со употреба на оваа крпа Вие можете потполно да ги замените вообичаените сунѓери за садови што ги купувате од секој супермаркет или блиска продавница. Оваа крпа со леснотија ќе ви помогне да ги измиете сите садови во кујната, вклучувајќи ги и масните садови по готвењето без употреба на детергент или со негова минимална употреба.
Самата крпа се измива со леснотија, потребно е само да ја исплакнете со млака вода под чешма и од неа ќе испадне целата нечистотија и
маснотија.
Одамна е познато дека при употреба на разни хемиски препарати за миење на садови во кујната врз садовите остануваат дел од хемикалиите што се содржани во препаратот. Тоа значи дека ние буквално ги внесуваме хемикалиите од овие детергенти, кои штетно
влијаат врз нашето здравје.
Со користење на оваа крпа направена од 100% природни антибактериски бамбусови влакна, Вие ќе можете со леснотија да ги миете садовите, без да ги користите штетните средства за миење на садови.
Оние кои сепак сметаат дека им е потребно и средство за миење на садови би можеле да ја користат крпата за полирање на претходно измиените садови. Така не им оставате простор на бактериите и другите микроорганизми да живеат во Вашата кујна и врз штотуку измиените садовите, а од друга страна користејќи ја крпата можете да ги исчистите остатоците од штетните хемиски препарати!

Димензии: 20*20 cm

Знаете ли дека: Во 2003-та година Кинескиот Индустриски Центар за Анализа (КИЦА) направи тест за утврдување на антибактериските својства на крпата од 100% бамбусови влакна. Врз крпата е поставен примерок од бактеријата Staphylococcos aureus. По 24 часа 99,8% се уништени. Во бамбусот има антибактериски агенс кој е длабоко вграден во бамбусовите клетки и ги одбива штетниците и патогените.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Bamboo Premium бамбусова крпа за садови и кујна”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.