Victoria Bels магнетна алка SB 450

Комбинацијата на високо квалитетни материјали и изработка искомбинирана со магнети, инфрацрвени зраци, турмалин, германиум и негативни јони ја претвора оваа алка во симбол на стил, убавина и здравје.

Victoria Bells магнетната алка го обединува во себе природниот стремеж на човекот за подобро здравје и исконскиот стремеж за убавина.
Магнетната алка е со интересен дизајн, изработена д од медицински челик и во себе содржи извори на магнетно поле, негативни јони, инфрацрвени зраци, турмалин и германиум. Комбинирањето на различните дејствија на елементите кои ги содржи ја прави оваа алка значително поефикасно од сите слични производи кои се наоѓаат на пазарот.
Комбинацијата на високо квалитетни материјали и изработка, различните извори на лековито влијание ја претвора оваа алка во симбол на стил, убавина и здравје.

Алката е достапна во една големина - 19 cm 

Код за порачка на алка со димензија 19 cm: 1014502

Повеќе за дејството на различните елементи:

Магнети - високо ефикасни неодиумови магнети, со сила на магнетното поле од 1800 Гауси.

Зошто и како помагаат магнетите?

 • Трајно подобрување на циркулацијата;
 • Подобрување на трансферот на кислород до сите клетки, ткива и органи;
 • Нормализирање на крвниот притисок (дури и при хронична хипертензија);
 • Делуваат превентивно врз формирањето и спречување на групи од еритроцити и тромбоцити;
 • Ја зголемуваат пропустливоста на клеточните мембрани;Зголемување на еластичноста и тонусот на крвните садови;
 • Подобрување на работата на ендокриниот систем и хормоналниот баланс;
 • Оптимизирање на хранењето на клетките и размена на Калиум-Натриум;
 • Прераспределба на железото во организмот и зголемување на способноста на организмот за зајакнување на крвта;
 • Зголемување на биолошката активност на магнезиумот;
 • Прочистување на крвните садови од остатоци од холестерол и калциумови наслаги;
 • Активирање на размената на енергија во акупунктурните точки на организмот;
 • Смирувачки ефект

Негативни јони

Негативни јони пробиваат во организмот и придонесуваат за ефикасна превенција и третман на бронхитис, бронхијална астма и други
заболувања на респираторниот систем, нервози, несоници, мигрени, тешки респираторни заболувања, висок и низок крвен притисок, удари, инфаркти, чиреви, гастритиси, колитис, ревматизам, болки во зглобовите, растројства, воспалителни процеси и др.

Покрај тоа негативните јони допринесуваат за :

 • Ја намалуваат можноста за добивање на тромбоза;
 • Го прекинуваат ширењето на вирусните инфекции;
 • Го бришат заморот;
 • Го елиминираат стресот и неговите последици;
 • Го активираат имунолошкиот систем;
 • Ја зголемуваат раб отната способност;
 • Го зголемуваат квалитетот на воздухот;
 • Го забавуваат процесот на стареење.

Инфрацрвени зраци

Во нашиата алка се поставени и керамички перничиња, кои што при телесна температура лачат инфрацрвени зраци во широк радиус (4-14 микрометри). Кога инфрацрвените зраци ќе навлезат во кожата , влегуваат во контакт со водните молекули. Како резултат на тоа се зголемуваат микровибрациите на молекуларно ниво, што предизвикува топлински ефект и локално микро зголемување на температурата на ткивата. Тоа од своја страна води до зголемување на еластичноста на крвните садови. Благодарение на зголемената микро и макро-циркулација на крвта се овозможува подобра работа на ткивата и органите во телото. Како резултат на тоа наталожените организми полесно се отфрлаат од организмот и се обновува повисокото ниво на работоспособност на клетките. Појавата на пазарот на оваа технологија пред 10 години во Јапонија, беше овозможена благодарение на иновациите од Американската Национална Вселенска Агенција (НАСА) за употреба на биокерамиката во добивање на широк спектар на инфрацрвени зраци. Сега истата масовно се користи во САД, Јапонија, Кина и Кореја.

Германиум

Употребата на германиум како микрокристал во нашата магнетна алка има намена за:

 • Го стимулира заситувањето на ткивата со кислород (што придонесува до подобрување на мозочните активности);
 • Помага во чистењето на токсините и штетните остатоци во организмот;
 • Го забрзува заздравувањето на раните;
 • Ја подобрува состојбата на централниот нервен систем;
 • Ја зголемува работоспособноста и го забрзува процесот на опоравување по тешки физички работи;
 •  Го зајакнува имунолошкиот систем на организмот
 • Ја нормализира еластичноста и тонусот на крвните садови и со тоа ја зголемува брзината на крвотокот;
 • Го заздравува системот за циркулација и се подобрува коагулацијата на крвта;
 • Го активира вазодилататорниот систем, ги намалува отоците и го подобрува имунитетот.

Турмалин

Tурмалинот создава слабо магнетно поле, излачувајќи негативни јони, кои го:

 • Зајакнуваат клеточниот метаболизам и размената на материи
 • Го обновуваат лимфниот систем
 • Го подобруваат дотокот на крв
 • Го обновуваат ендокриниот и хормоналниот систем
 • Го подобруваат хранењето на ткивата и органите
 • Го зајакнуваат имунолошкиот систем
 • Го балансирааат вегетативниот нервен систем (систем за ексцитација и инхибиција на психата)
 • Го подобруваат сонот
 • Го обновуваат нервниот систем по стрес
 • Ја зголемуваат сексуалноста

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Victoria Bels магнетна алка SB 450”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *