Dr.Sante Anti Hair Loss

Линија за нега на коса специјално дизајнирана проблем со косопад на ослабена коса. Производите кои ја сочинуваат оваа линија ефикасно се борат против опаѓањето на косата и го стимулираат нејзиниот раст. Клучна компонента на сите производи е Trihogen complex кој изобилува со аминокиселини, витамини и минерали. Trichogen Complex претставува комбинација на природни екстракти и масла како што се екстракт од корен од мака, екстракт од семе од лупин и масло од Sacha Inchi. Екстрактот од корен од Мака помага во зајакнување на фоликулите на косата, го продолжува циклусот на раст на косата и го намалува нејзиното опаѓање. Екстрактот од семе од лупин ја заштитува косата од штетните надворешни фактори и прави Вашата коса да биде поеластична и да изгледа посјајна. Маслото од Sacha Inchi изобилува со незаситени масни киселини, ги потхранува фоликулите, ја обновува и реконструира косата и ги заштитува врвовите од пукање. Со редовна употреба на производите се враќа и зајакнува оштетената структура на косата од коренот до врвовите и се стимулира растот на силна и здрава коса.

Showing all 5 results